BERÄTTELSER

Sidöversikt

Har du själv en berättelse som du du vill få publicera är du välkommen att maila redaktionen på psykopati.se@gmail.com.

Observera att du måste särskilt poängtera att det får publiceras, i annat fall publiceras det inte.
Redaktionen kan komma att redigera materialet för att undvika identifiering av personer, eller för att förbättra språket om så skulle krävas.

Skriver du en blogg om psykopati är du välkommen att tipsa om den. Gör gärna utdrag av det viktigaste i bloggen och bifoga tipset. Bloggtips kan komma att publiceras i LÄNKAR/Bloggar.

Citatet

Den ädle har insikt om det rätta, den simple har insikt om det fördelaktiga
Konfucius

Om avsnittet

De berättelser som återges här beskriver den psykopat som du riskerar att stöta på i olika sammanhang, i en parrelation, på din arbetsplats, kanske som granne. Det kan vara "vem som helst", men inte den som svarar mot schablonbilden i media, filmer, romaner och deckare.

Här möter du alltså den så kallade "vardagspsykopaten" och den är mycket vanligare än du antagligen tror. Den bryter mot alla regler , den är lika empatibefriad, samvetslös och kall som alla andra psykopater och den är kriminell, men brotten är ofta lågprioriterade och psykopaten nekar, slingrar sig, skyller ifrån sig, duperar och manipulerar och undgår vanligen rättvisan på det sättet. Den jagas inte för stölder, bankrån och mord, men den lurar och bedrar och brotten faller ofta inte under allmänt åtal.

Den här psykopaten har också många offer som faktiskt inte vet om att de är drabbade! Det kan till exempel gälla rättsväsendet som fås att tro att psykopaten är oskyldig och ibland till och med fås att fälla en oskyldig därför att man saknar kunskap om psykopati, låter sig duperas och manipuleras, samt litar på psykopaten därför att den ljuger så obesvärat.
Att rättsväsendet låter sig utnyttjas som villiga verktyg och i efterhand ser på sin gärning som ett "bra arbete" är därför inget ovanligt.

Andra omedvetna offer kan vara de som handlägger en vårdnadstvist, socialtjänst, hyresvärden eller vem som helst som psykopaten finner vara ett gott verktyg för att uppnå sina syften.

De omedvetna offren, "verktygen", är faktiskt fler än de som psykopaten "äter levande". Det handlar kanske allra oftast om att "verktygen" sprider falska påståenden om andra därför att psykopaten har fått "verktygen" att tro på lögnerna. Långt senare, i bästa fall, kommer insikten om att man har blivit lurad. Om det inte svider och gnager i samvetet eller om man känner stor skam för sin omedvetna medverkan, då talar man antagligen inte om det för någon. Berättelser från sådana offer är därför inte lätta att hitta. 

Det kan i detta sammanhang påpekas att många så kallade rättshaverister sannolikt skapas på grund av dessa omedvetna offer inom rättsväsende och andra myndigheter, som så att säga gör "drängtjänst" åt psykopater.

Vardagspsykopater ställer med andra ord till skador i en sådan omfattning att den är vida större än vad de gör som skapar tidningsrubriker.
Psykopati.se tar tacksamt emot sådana berättelser.


Påpekas bör att vissa offer känner en ohanterlig kränkning, obeskrivligt lidande och saknar en väg ut. De funderar på självmord i vissa fall. För den som känner på det viset finns några ord att fundera över, för självmord är den sämsta av utväger! Läs DET DU ABSOLUT INTE SKA GÖRA!  
För att lättare orientera sig ligger delavsnitten på separata undersidor.
Du kan antingen klicka till vänster i menyn eller på länkarna upptill. 
 

Från bloggar och hemsidor

Det finns många bloggar om onda människor och relationer med sådana människor. Psykopati.se redovisar några av dem här.
Psykopati.se kan inte verifiera att det alla gånger handlar om psykopater, även om det är tänkbart.

Avsikten med nedanestående bloggtips är att ge läsarna av psykopati.se en bättre förståelse och inblick i vardagen med personer som beter sig som ondskan personifierad, med eller utan psykopatidiagnos.

Psykopati.se tar tacksamt mot tips om bloggar i den här genren.

Nedanstående lista ökas ut kontinuerligt.
(Listans uppstart är från 090804 och kommer att ses över ingående de närmaste dagarna.)
I de flesta fall finns samma bloggtips på flera ställen på Psykopati.se, bland annat under 
REKOMMENDERADE LÄNKAR , Bloggar .


Itellyou
"... det var bara att inse att den änglalika dockan jag trodde att hon var, den dockan var bara en chimär!
Hon hade aldrig funnits mer än i min fantasi!"
 

Livsljus
"Att bli förälskad i en psykopat är inte svårt, om du aldrig stött på någon psykopat tidigare ditt liv."


MONKEY BUSINESS
"... jag hade gått från vad man kan kalla den blindaste förälskelsen, till en klarsyn att detta var en människa som var svekfull, opålitlig, otrogen och prostituerad."

Orkar du läsa det jag lever med i dag?
"... men jag är skräckslagen, så förbaskat skräckslagen ..."

Navigation

Du har just besökt BERÄTTELSER!

Till sidans topp
Till nästa sida, Förhållanden
Till föregående sida, SÅ FUNKAR DE!Diskutera gärna  här

eva 28.08.2021 19:16

Mår illa över mitt öde med två familjemedlemmar med denna störningen. Gått under hela livet och kommer att ta mitt liv då ingen vill förstå när man berättar.

pelle 29.08.2021 10:10

Du ska inte ska ta ditt liv. Jag inser hur illa du mår av psykopaten, men du får leva med det. Det går! Det har jag gjort i 18 år med min. Pyton; biter ihop!

ulrika 18.01.2016 00:21

Jag och mitt barn kommer lida hela vårt liv för ett inkompetent beslut gjort av svenska inkompetenta myndighetsutövare som borde åtalas för det här!

ulrika 18.01.2016 00:18

Det är helt godtyckligt hur människor behandlas av de svenska sociala myndigheterna.Det dom åsamkar föräldrar och barn är OREPARABELT.

ulrika 18.01.2016 00:14

Socialen borde absolut inte tilldelas sådan stor makt ialla fall där föräldrarna är normalt fungerande med sina barn, inte har missbruk eller misshandlar barnen

ulrika 18.01.2016 00:09

Han har däremot ej lyckats hjärntvätta min son, så vi har en fin kontakt.
Men jag förlorar ju alla värdefulla år tillsammans med mitt barn!

ulrika 18.01.2016 00:05

Mitt liv är totalt FÖRSTÖRT pga socialens agerande.Dessa människor vet verkligen vad de sysslar med, tyvärr unga oerfarna och inkompettenta.

ulrika 18.01.2016 00:02

Jag har inte klarat av att söka pengar till umgängesresor från soc,därför har jag bara träffat honom 1-2 ggr om året under 7 års tid.Det är helt OBESKRIVLIGT!!!

ulrika 17.01.2016 23:58

Han manipulerade socialen och socialen tvingade mig att lämna ut min sons pass och en packad liten väska.Jag har ingen dålig förälder.Pappan duperade socialen.

ulrika 17.01.2016 23:52

Jag råkade ut för socialens utredningar 2008 och de sågade mig totalt såg till att pappan fick flytta utomlands med vår son,nu 12 år gammal.Vi har gemensamvård

Katrin 08.08.2015 18:58

Min mamma var psykopat och flera syskon hennes verktyg eller var det ngn av syskonen som var P och mamma verktyget, har inte kommit på vad som är vad än.

Katrin 08.08.2015 19:27

Känns som de haft ngnslags masshysteri att allt är mitt fel och inget blir realistiskt i deras berättelser.

Katrin 08.08.2015 19:14

Ett syskon stalkat mig, letat upp min pojkvän och bjudit ut sig, hennes kompis som var med ringde å berätta. Letat upp även en arbetskamrat hon aldrig träffat.

Katrin 08.08.2015 19:11

Hur mina vänner och bekanta helt plötsligt vände sig mot mig, tappade respekten men fortsatte umgänget med syskonen.....utan ngn konflikt som hänt?

Katrin 08.08.2015 19:07

Har landat i att "herregud jag har verkligen inte gjort ngt utan de har anklagat mig utan någon egentlig grund" Efter alla dessa år som jag trott.......

Katrin 08.08.2015 19:05

Pågått i över 30 år och nu brutit med samtliga i familjen. Ett lugn har in funnit sig jag aldrig haft i mitt liv. Men tankar och funderingar vad som var vad?

Katrin 08.08.2015 19:02

Men totalt psykiskt misshandlad och skrämd till livet. Lögner, påhittade historier, nerlusade historier då jag bara existerat som msk å inget hänt.

| Svar

Senaste kommentarer

07.11 | 00:41

När man bara kan se på hur en nära vän sakta bryts ner av en psykopat och hur vä nen blir allt mer isolerad och kontrollerad, lurad, osäker på sig själv.

29.09 | 09:10

http://www.psykopati.se/16914088

28.09 | 16:53

Hej! Jag är dotter till en psykopat. Har sökt hela livet efter svar. Varför? Man går under som barn. Krossas. Varför skrivs det inget om oss barn? Tips?

22.07 | 17:49

Vill rekommendera er alla min bok: "Min Mamma var psykopat, jag blev psykolog."