HUR OFFRET MÅR

Sidöversikt

Citatet
Om avsnittet
När kan man börja gråta?
Äntligen fri?
Barnen
Relvanta citat
Relevanta länkar
Läs också BERÄTTELSER!

Internlänkar

Citatet

Jag var så rädd för honom att jag inte vågade säga emot
Anonym på Passagen

Om avsnittet

Att drabbas av en psykopat är omtumlande, obehagligt, fasansfullt. Ja, det finns många ord att beskriva det med.
Och det finns många sätt som man kan drabbas på.

Att värdera vilket som är värst låter sig inte göra, men det är ställt utom varje tvivel att det är ett grymt öde att låta sig förledas till en relation med en psykopat.

Det är kränkande, förintande och nedbrytande. Oftast blir det ekonomiskt mycket kostsamt och till det skall läggas att man blir lurad och utnyttjad på de finaste känslor, kärleken.

Många förlorar sin tilltro till relationer över huvud taget. De ger upp och vågar inte försöka igen. Det är som en våldtäkt!

Hur offret mår behöver alltså en separat plats på Psykopati.se.

Att spalta upp i olika kategorier har sina svårigheter i ett ämne som detta och därför är det så att det på flera andra undersidor i Psykopati.se finns beskrivningar om hur det är att vara offer och speciellt BERÄTTELSER bör därför också besökas!

När kan man börja gråta?

Stretar emot tårarna varje dag.. för att kunna fixa alla praktiska saker..
Orden som kommer upp varje gång en liten tår tränger fram är.. var stark.. tänk inte.. känn inte.. fortsätt.. du är bra.. sen kan du gråta.. när allt är färdigt..

Men när e det färdigt egentligen.. Hur ska jag bära mig åt? Jag är gravid.. Vill verkligen inte ha någonting med honom att göra.. Hur och när kan jag sörja när det inte är över än? Kan det bli över när man väntar barn med en psykopat?

Är så trött och rädd.. så uppgiven.. Fan fan fan.. allting bara en enda stor lögn.

Äntligen fri?

Här föjer en redigerad berättelse som helt bygger på en historia på Internet:
 

Äntligen fri efter ett kvarts sekel?

Jag har äntligen lyckas frigöra mig från en man som jag varit tillsammans med i 25 år. TJUGOFEM ÅR!!!

Så mycket sorg och elände!
Han lyckades dupera mig och ta ifrån mig min självkänsla.

Jag tänker på alla dessa år som jag har kämpat för att få vårt förhållandet att bli harmoniskt. 

Jag tänker på alla dessa år som han fått mig att tro att det är mitt fel. 

Jag tänker på alla år som han har lurat mig och alla år som han har bedragit mig. 

Jag tänker på alla år som han förnedrat mig. och hanhar förnedrat mig även inför andra.

Vändpunkten
Ja, det kom en vändpunkt. Den kom genom att jag gick i egen terapi när jag mådde som allra sämst. När jag nästan inte ville leva längre.

Vändpunkten kom också för att jag läsre en alldeles underbar bok "ÄR du gift med en psykopat?". 

Jag läste boken och jag grät och skrek. Det var en så fruktansvärt smärtsam upptäckt. 
Och allt föll på plats, det var inte jag som var tokig!

Nu börjar den mödosamma vägen tillbaka. Kampen för att bli stark och hel igen.

Men jag är äntligen befriad, fri från honom!

Till den texten finns det en kommentar:

Tack för din korta och kärnfulla berättelse, som säger allt om hur man drabbas av dem!

Du talar om svårigheterna att frigöra sig.
De som inget vet om psykopaters makt säger så lätt (och klandrande): "Att du inte lämnade honom för länge sedan!"

Tyvärr gör sådant tal bara ont.
Det är kränkande.
Ibland är det så att man önskar att de som säger så får smaka på samma medicin själva och kanske är det enda sättet också, att de får gå i skola hos en psykopat, för att lära sig vad slags djävlar de är!

Sorg, elände, dupera, fråntagen självkänslan, kämpat för att det skulle bli harmoniskt, trodde det var ditt fel, lurat, bedragit, förnedrat. Trodde du var tokig.
Här finns ju allt det som kännetecknar en relation med en psykopat. Tack för den beskrivningen!

Det är säkert en och annan i samma sits, som får en aha-upplevelse av din beskrivning.

Och efterpå:
terpi och boken, som fler än du rekommederar. Grät, skrek, smärtsamt, föll på plats, mödosam väg. Jag har då aldrig sett en kärnfullare beskrivning!

Välommen tillbaka in i värmen!
Jag vågar nog påstå att när det har gått en tid kommer du att vara en starkare person än vad du någonsin har varit. Inget ont utan att det för något gott med sig!

Barnen

"Jag har kämpat på med min man i tio år och har nu efter många försök att lämna honom insett att jag verkligen måste därifrån.

Barnen far illa. Vår yngsta dotter har länge haft problem med magen. Det kan bara bero på honom. Det är psykiskt. Vi har gjort alla undersökningar som man kan göra. Det visar ingen kroppslig orsak."

Relevanta citat

Här presenteras citat som handlar om hur offret mår. Citaten återfinns tillsammans med många andra citat under Korta citat på sidan INLEDNING .
"Som att utkämpa flera krig på olika fronter samtidigt. Man har inte kraft att ge allt på någon av dem. På sikt förlorar man alla."
"Det är som att leva i en håla. Hittar jag en tunn lina som kanske håller för att klättra upp och börjar se ljuset finner man såpa på den sista biten. Jag börjar om igen, och igen och igen."
"Det hade varit enklare om han gett mig en smäll på käften."
"Jag trodde jag var ensam om att ha det så här."
"Jag trodde jag var ensam om att ha det så här."
"Livet med en psykopat kan vara uthärdligt - om du ger upp dig själv och tassar på tå. Livet efter en psykopat gränsar till helvetet."
"I verkligheten finns inga som har övernaturliga krafter. Den tron sviktar och man känner det så påtagligt: psykopaten har övernaturliga krafter!"
"Psykopter erkänner aldrig egna fel och de få gånger som de verkligen erkänner ska man vara på sin vakt, för då har de något större i kikaren!"
"Att vara utsatt för en psykopat är som att gå ensam genom ett mörkt hål."
"Psykopater ljuger ständigt. Dels beror det på att de saknar känsla för sanningssägandets egenvärde. Dels beror det på en brist på övergripande kontroll av vad de egentligen säger och så beror det på lusten att ljuga, lusten att dupera och lusten att manipulera."
"Jag fick livslusten tillbaka när jag upptäckte att meningen med livet är den mening Jag själv ger det"

Relevanta länkar

Att leva med en psykopat .

Livsljus
är en fantastisk sida som varmt rekommenderas!


Sund.nu
har en artikel: Är du tillsammans med en psykopat?

På psykopati.se finns även BERÄTTELSER där det ibland framskymtar hur offren mår, varför ett besök där kan rekommenderas.

Internlänkar

Innehållsförteckning


Psykopati

Rubriker och underrubriker
för
överskådlig navigering


Annex
huvudsida
Datorrelaterade tips
Diskutera gärna  här

Johan 29.08.2019 11:20

Mitt x tar vårt barn ifrån mej. Hon väljer bort mej från viktiga möten ang vårt barn. Skolan vet inte att jag finns. Haft vårt barn hemma hela v-terminen.

Johan 29.08.2019 13:10

Finns mera skit än detta. Tyvärr.

"Berättar jag sanningen vet jag alltid vad jag har sagt"

Johan 29.08.2019 11:58

Svaret på hennes grandiosa är mycket enkelt: Fråga mej så delar vi på ansvaret om vårt barn. Håll inte mej utanför. X ville ha ensam vårdnad. Mitt svar: NEJ!!

Johan 29.08.2019 11:54

X grandiosa visar sig ofta. Jag gör allt,drar hela lasset,dra åt h-vete,vårdnastvist plus en massa rykten om mej hur dum i huvudet och värdelös jag är.

Johan 29.08.2019 11:47

Tar reda på saker själv. Enligt x går jag bakom ryggen på henne. Hur jag än gör kommer jag inte åt mitt barn. Längtan är obeskrivlig. Skickar iaf sms varje dag.

Johan 29.08.2019 11:43

Vårt 12 åriga barn har uttalat vid flera olika tillfällen att hon vill ta sitt liv. Hon var nära vid ett tillfälle. Vill inte kriga när barnet mår så dåligt.

Johan 29.08.2019 11:38

X: varför ringer dom till honom?Han har inget med dej att göra. Det är jag som bestämmer. X bygger en mur av lögner runt vårt barn där x påstår att hon gör allt

Johan 29.08.2019 11:32

Vill att barnet ska vara hemma hos mej. Svar: Barnet vill inte vara hos dej. Barnet skäms över dej. Värst är att x frågar andra om hjälp om vårt barn.

Johan 29.08.2019 11:27

Bestämt träff med barnet. Plötsligt gör vårt barn annat med mitt x. Detta har hänt flera ggr. Barnet fick en fråga av x: varför messar du med din pappa? Sjukt!

Adam 03.09.2017 18:24

Inget hjälper just nu psykolog våldscentrum mm jag är så slut min själ är utsliten ur kroppen kommer aldrig att lita på någon igen 😥

david 04.09.2017 00:45

Jobbigt men stå på dig.
Skaffa ett ombud advokat.

Adam 03.09.2017 20:43

Och nu är man polisanmäld för en massa saker när man slitit sig loss för vad det vet jag inte men samma hände i vintras när jag gjorde ett försök att slita mig

david 03.09.2017 19:12

Vet hur du har det

Eva lindberg 10.08.2017 07:30

Läs och lär så mycket som möjligt om personlighetsstörningarna, Narcissism och Psykopati. Det kan skydda dig rrån att hamna i psykopaten farliga o vidriga värld

david 21.07.2017 07:03

Del4
Din omgivning kommer att tycka du är knäpp men jag tror att detta är ändå sättet. Lika barn leka bäst. Lika löser lika. Mvh david

david 21.07.2017 07:00

Del3 mitt råd plugga på denna sidan gå in i en roll som psyckopat själv mot psykopatens offer. Vänd den sedan emot psykopaten. Ingen lätt uppgift,

david 21.07.2017 06:55

Del2
Problemet är bara att få hennes föräldrar att förstå att dem är hennes verktyg. Det gäller att få dem att spela mot varandra då upptäcker dem nog kaoset

david 21.07.2017 06:44

Del1
Funnit att släppa är vad som gäller till myndigheter upptäcker själva. Person börjat en vådnads tvist med en psykopat. Det är lätt för mig som kan läsa henne

Sara 20.07.2017 00:11

Är vaken och klockan är 02.07 på natten. Kan inte sova (igen) för jag håller fortfarande på att försöka bearbeta de enorma skador han orsakat mig psykiskt.

Adam 03.09.2017 18:20

Jag tänker likadant 24/7 min resa har precis börjat

david 21.07.2017 20:49

del2 att förstå vem som lurade henne att inte få den vård som man är berättigad i sverie.

david 21.07.2017 20:47

del 1 börje det har hurman lägger upp det. det gäller att bädda in vad spykopaten söger och gör under en lång historia. Jag har gått 15år bakåt i tiden

david 21.07.2017 07:11

Det gäller att själv koppla bort känslo centrum i din hjärna . Har du inga känslor kan han inte skada dig. Lär dig att känna dig själv

david 21.07.2017 07:08

Lycka till Sara. Vet vilket svart hål du lever .försök slappna av. Se problemen från distans och lär dig hur du fungerar och andvänd kraften att släppa. Smärta

Börje 20.07.2017 18:32

Det är just sånt som andra inte förstår! Å blir det rättssak, vem begriper? De lyssnar bara på psykopatens svada och sen är du körd!

Dömt brottsoffer.

Offer 12.07.2017 12:22

Får fortfarande "attacker" där jag upplever deras klor i hjärnan, försöker i tankarna möta anklagelser mm men jag blir inte hörd. Kan inte skydda mig.

Bonito 18.01.2017 01:17

Vi hade ett uppehåll för ett år sen, och jag började må så bra, sen på nåt jävla sätt hamna jag där igen, jag skäms att jag har blivit så svag att det är sjukt

david 21.07.2017 07:14

Lär dig känna dig själv. Lär dig koppla bort center för kännslor. Svårt men lätt när du lärt dig

Laban 18.01.2017 08:00

I 3 kommentarer beskriver du nåt som nästan alla upplever i en sån relation, inget unikt, tvärt om. Tips: ta dig ur!

| Svar

Senaste kommentarer

07.11 | 00:41

När man bara kan se på hur en nära vän sakta bryts ner av en psykopat och hur vä nen blir allt mer isolerad och kontrollerad, lurad, osäker på sig själv.

29.09 | 09:10

http://www.psykopati.se/16914088

28.09 | 16:53

Hej! Jag är dotter till en psykopat. Har sökt hela livet efter svar. Varför? Man går under som barn. Krossas. Varför skrivs det inget om oss barn? Tips?

22.07 | 17:49

Vill rekommendera er alla min bok: "Min Mamma var psykopat, jag blev psykolog."