Vårdnadstvist

Sidöversikt

Om avsnittet
Vårdnadstvisten
Ett gott råd

Om avsnittet

Diskussioner som bygger på de egna erfarenheterna är värdefulla tillägg till befintlig kunskap. Psykopati.se är tackar alla skribenter för deras bidrag och påpekar att dessa diskussioner ska ses som de är, subjektiva upplevelser av tvister med förmodade psykopater eller andra störda människor.

När det talas om psykopater i dessa diskussioner bör man vara medveten om att diagnoserna inte har ställts av någon psykolog med särskild kunskap om psykopati utan av offer som tycker sig ha goda skäl att använda diagnosen om dem. Det gör inte diskussionerna mindre intressanta, men det är viktigt ha det med sig "i bakhuvudet" när man läser dem.

Vårdnadstvisten och myndigheterna

Inledande ord.

Här följer en rad exempel från vårdnadsvister.
Det är offrens egna ord, hämtade på diskussionsforum på internet. Psykopati.se tar ingen ställning i enskilda fall, men ifrågasätter inte heller berättelserna. De är partsinlagor, men vi låter dem tjäna som varningsklockor då de sammantaget ger en enhetlig bild av en skrämmande verklighet.

Som en röd tråd genom alla dessa tvister, liksom i många rättsfall, går det faktum att myndigheterna nästan undantagslöst låter sig duperas. Till deras försvar kan sägas att det är alltid lätt att duperas av psykopater.

Vad som däremot inte låter sig försvaras är den genuina okunskapen om psykopati tillåts existera inom rättsväsende, sociala myndigheter och alla andra myndigheter där psykopater ofta figurerar därför att de ständigt utnyttjar myndigheter som effektivahävstänger för att nåsina mål, eller därför att de ofta kommer i klammeri med rättvisan.

Det finns otaliga exempelpå brott begångna av psykopater, som ljuger sig fria införpoliser och domstolar och därmed undgår straff.

Just vårdnadstvister är extra känsliga därför att det finns barn med i bilden. Dessa barn kan fara mycket illa ochpsykopaten har aldrig något intresse för barnen och kan aldrig tillgodse deras behov, möjligen nödtorftigt att de kan ge dem mat, husrum och kläder, men aldrig trygghet, värme och kärlek.

Psykopaterär känslomässigt förkrymta, känslokalla och oempatiska. Barnen intresserar dem aldrig, deras behov ignoreras och barnen används endast som vapen mot den andra föräldern.

Hat och ondska är ett av psykopatens signum och barnen används systematiskt för att manifestera den destruktiva kamp som psykopater ständigt driver och som få kan värja sig mot.

Psykopati.se kan inte nog understryka att det är en skam att samhälllet inte tar problemet på allvar och låter psykopati utgöra ett tungt ämne på schemat i undervisningen i de utbildningar som krävs för vissa myndighetsutövningar, samt återkommande internutbildningar.

Med tanke på vad psykopati kostar samhället årligen skulle sådana utbildningsprogram betala sig själva och frigöra stora resurser, vilka istället spills till ingen nytta och till stor skada för offren, inklusive barnen.
En person sammanfattar problemet på detta sätt:
Att myndigheter som har makten i vårdnadstvister och annat, är totalt värdelösa, det är tyvärr ett orubbligt faktum.
Frågan är vad vi som blivit och fortsättningsvis är offer, kan göra för att få dem att förstå, att det nu är hög tid att skaffa utbildning och information på alla tillgängliga sätt, för att lära känna psykopatens mönster?

En annan person skriver:
"... psykopaten är förutsägbar och man bara vet att han inte följer några vedertagna, sociala regler. Värre är att hantera myndigheter för det är ständigt nya, lika aningslösa och okunniga individer ..."

Frustrerande läsning är följande rader av en luttrad mor:
"... det är ett stort problem detta att det hela tiden byts personal på dessa ställen.
Man får liksom hela tiden börja från början, när en ny ung tjej sätter sej i socialarbetar-sitsen."

Och:
"... eftersom socialassistenten inte själv har någon erfarenhet, så är det ju enkelast att göra precis som den stora, charmige,  självsäkera och 'väldigt kloka karln' säger."

I kampen mot psykopaten, där det till syvende og sist handlar om desperat självförsvar från offrets sida, kommer regelmässigt ett bryskt uppvaknande, vilket vi kan läsa här:
"... vad jag ville ha sagt är att myndigheternas flathet kom som en total överaskning.

Jag som trodde på vårt rättsamhälle och att det är en omöjlighet att komma undan med det som han gjort.

Jag tvingades ge upp allt. Till sist stod jag helt ensam. Han drog sig inte för att sprida lögner och förtal om mig och min familj.

Det enda jag lyckades var att få skulden registrerad på honom, vilket inte var helt lätt då han höll sig undan delgivning från kronofogden."


Ett gott råd!

Många goda råd kan behövas i vårdnadstvister, speciellt när den andre föräldern hela tiden hotar och mainipulerar, samt insisterar på att få vårdnaden utan att vilja ta ansvaret som det för med sig. Inte sällan är det så med psykopater. De bryr sig inte om barnen, men vill ha dem som ett kontrollmedel att använda mot den andra föräldern.

Här kommer ett tänkvärt råd.


"Mitt ex bor 50 mil bort", skriver du.
Bra!

Och den logiska slutsatsen är väl: ju längre bort dess bättre!

Men, alla avstånd är inte geografiska och kan mätas med kilometer och mil. De kan även mätas med vad man har gemensamt. Det finns förälskade som säger att inga avstånd i världen kan skilja dem åt. Så omvänt sett och betraktat: med att du får ensam vårdnad ökar du avståndet till ditt ex.
Tänk på det!

Du har väl allt att vinna på att helt slippa honom och då är det nog också bra att ta striden för det.
En strid kan vara jobbig, men efter striden kommer freden. Efter regn kommer solsken! Ingen natt varar längre än till gryningen!

Klipp alla tänkbara band till honom och klipp alla tänkbara skäl för honom att ta kontakt med dig!

Diskutera

Diskutera gärna  här

Fredde 06.05.2018 13:33

Hej! jag undrar om man kan få ( i mitt fall mamman till min dotter) föräldern prövad ifall den är psykopat i en vårdnads-tvist!?!

fredde 07.05.2018 00:17

(forts)..alltid agerar charmigt och korrekt när det finns andra i närheten o de olägliga beteendet sker i det dolda.

fredde 07.05.2018 00:15

det är ju underligt att det inte finns mer info och stöd för drabbade, vi verkar ju vara en hel del! konkreta exempel med bevis kan i mitt fall bli svårt då hon

petra 06.05.2018 20:48

Forts: De skulle inte ta till sig sådan info på ett konstruktivt sätt. Konkreta exempel på olämpligt beteende slår bättre.

petra 06.05.2018 20:46

Tror inte det. Men det skulle nog inte leda nån vart. Myndighetspersoner vet som de flesta inget om vad psykopati innerst inne faktiskt innebär. (forts)

Nille 15.01.2018 16:17

Jag ska snart in i en vårdnadstvist med en psykopat mamma och som det ser ut idag så har hon typ 0,0001 % chans att få behålla sin del av vårdnad.

Nille 01.02.2018 22:37

Hej Eva, Det blev ett interrimistiskt beslut idag i tingsrätten. Det hela avrundades med en totalt psykiskt meltdown från mamman. Bättre än så kan det inte bli

Nille 15.01.2018 21:50

Tack så mycket Eva. Jag visste rätt tidigt vad jag hade att handskas med. Men helvete var det. Rättegången är om 2veckor. Kommer uppdatera om hur det har gått

eva 15.01.2018 21:09

Tycks som du skött saken med bravur så här långt. Håller tummarna för dig.

Nille 15.01.2018 18:12

Hon har redan dragit allt det där i 5år och idag är jag främsta omsorgstagaren för min son

Eva 15.01.2018 16:59

Räkna med att hon ljuger och blir trodd. Tex att du är missbrukare och våldsam, kanske till och med pedofil.

David 16.07.2017 13:02

Skall snart gå in i vårdnads tvist med en psykopat mamma.
Hoppas det går vägen då hon är diagnostiserad.

Rene 26.09.2017 06:57

För 13 år sedan gick det inte.
Diagnos då va ingen garanti för olämplighet som moder.
Hoppas för din skull att man är mer insatt och ger fädrar likvärdig status

Björn 09.12.2016 02:59

Bup, anser jag inte är till för barnens bästa, nu är min son skadad för livet pga.att modern (psykopat) har manipulerat dem och även socialnämnden och sonen.

Lisa 24.04.2017 17:23

socialtjänsten kan man aldrig lita på i Östergötland vi bodde tidigare i Sundsvall där de tog mitt x problem med dottern på allvar . Linköping är under all krit

elinor 15.05.2016 22:15

psykopati i arvstvist,de ska bara ha,undrar om de stulit pengar,förfalskat arvspapper,haft incest,moraliserat mig om pengar,deras storhets vansinnne

micke 28.08.2015 21:51

Jag har ett helvete med en kvinnlig psykopat i en vårdnadstvist mm. Jag är så orolig för dottern som bor hos mamman.
Någon som kan hjälpa??

Björn 03.02.2017 20:50

Dessa förbannade psykopat kärringar, har likadan helvete här, min son är nu skadad för livet, pga. av henne och med hjälp av bup och soc. som hon manipulerat.

Conny 30.01.2016 00:35

#Farmor: I rättsapparaten har man bara en tanke i huvudet. Att psykopater aldrig kan vara målsägande, bara tilltalade och förövare. Noll koll på vad P är.

Farmor 29.01.2016 18:49

Hej Micke hoppas du fått hjälp. Jag har en son som är utsatt. Jag tycker det sitter otroligt lättmanipulerade stofiler i rätten. Anmäl till diskrimineringsnämnd

Lila 09.07.2015 19:26

Intressant läsning, tycker dock att det är synd att inte karlarna också skriver för nog f*n finns det kvinnliga psykopater.

Elinnn 26.06.2015 22:20

Mitt ex baktalar mig till allt o alla, myndigheter inkl. Han skrämmer mig med i direkta hot, han trakasserar o psykar mig o håller inte umgängesavtalet.

Sina 21.04.2015 12:19

Har redan fått ensam vårdnad och inget umgänge.. varade i 6 månader och nu har jag blivit stämd igen. Hur länge ska detta pågå!!?

Fia 26.02.2015 20:14

Har äntligen fått ensam vårdnad och psyko-exet har ingen umgängesrätt, men stämmer det att det kan lyftas igen och igen, tills dottern fyller 18, någon som vet?

fia 09.04.2015 10:25

Det svåra är att man gör fel hur man än gör. Skyddar man sina barn så är man inte samarbetsvillig o har de umgänge så tar man inte ansvar.

fia 09.04.2015 10:22

Sen i februari i år var rättegången o de beslutades om samma sak. Nu har han överklagat o vi måste göra om allt igen. Men hon blir äldre o äldre...

fia 09.04.2015 10:19

Vi separerade 2012. Han hade sporadiskt umgänge till hösten 2013. Då fick vi interimistiskt beslut om inget umgänge. Utredningen kom oxå fram till det

Mia 08.04.2015 16:00

Har han haft umgänge fram tills nu? Hur ofta? Har själv små barn och är rädd att han kommer påverka och hjärntvätta dem.

Fia 08.04.2015 15:50

Många saker som vägdes in. Men det avgörande var nog att dottern är relativt stor (10 år) och har i utredningen varit väldigt tydlig.

Mia 08.04.2015 14:29

Hur lyckades du med det? Kan jag få kontakt med dig?

| Svar

Senaste kommentarer

07.11 | 00:41

När man bara kan se på hur en nära vän sakta bryts ner av en psykopat och hur vä nen blir allt mer isolerad och kontrollerad, lurad, osäker på sig själv.

29.09 | 09:10

http://www.psykopati.se/16914088

28.09 | 16:53

Hej! Jag är dotter till en psykopat. Har sökt hela livet efter svar. Varför? Man går under som barn. Krossas. Varför skrivs det inget om oss barn? Tips?

22.07 | 17:49

Vill rekommendera er alla min bok: "Min Mamma var psykopat, jag blev psykolog."