Media om kvinnorna

Sidöversikt

Om avsnittet
Bankomatkvinnan
Kvinnan från Ghana
Den våldsamma kvinnan
Hundskojaren
Lägenhetsbedragerskan
Att linda rätten runt lillfingret
 

Om avsnittet

Vi har en benägenhet att i första hand alltid tänka på män, schablonbilden, när vi tänker på psykopater. Det är som om kvinnliga psykopater inte finns.
Psykopati.se lyfter fram dessa mindre kända psykopater och därför får kvinnorna en egen undersida. Dessutom rekomenderas SexhandelKvinnliga psykopater och Ingela Jansson.
De personer som nämns här väcker misstanke om psykopati vilket inte ska tolkas som att de faktiskt har fått diagnosen.
Det är få psykopater som blir föremål för diagnosutredning. Skälen till det är flera, bland annat söker de aldrig för störningen då de inte själva lider av den, många blir aldrig dömda och endast få dömda undersöks.


Om de personer som beskrivs här är psykopater eller inte är ointressant. Däremot beter de sig precis som om de har störningen och därför kan de tjäna som goda exempel på hur störningen yttrar sig. 

Som tumregel kan man ha att notoriska bedragare oftast är psykopater och så kallade sol-och-vår-brott begås uteslutande av psykopater.

Bankomatkvinnan

"Här slår bankomatkvinnan till – mitt framför näsan på offret. En ny bedragerska härjar i Stockholm. Hon blåser offren på deras bankomatpengar på ett ovanligt och mycket fräckt sätt, avslöjar ”Efterlyst” i TV 3 i kväll.

Kvinnan som fångats på flera övervakningskameror slår till medan offren plockar ut pengar. Hon distraherar med någon form av papper samtidigt som hon trycker på någon av förvalsknapparna – oftast den högsta summa.

Det handlar om över 30 anmälningar och summor på upp till 200 000 kronor på en månad, enligt Stockholmspolisen."

Detta skrev tidningen Metro 2008-11-12.

Är det en psykopat, den här kvinnan? Och om det är en psykopat, vad är det som tyder på det? 

Ställ dig frågan varför du inte själv gör på detta viset och du får svaren på frågorna ovan!

¤ Du har för det första ett samvete som säger dig att man inte gör på detta viset.
¤ Du skulle inte ens kunna göra det därför att du skulle bli så nervös att du inte klarade av det.
¤ Du skulle inte heller vilja ta risken att kanske åka fast!
¤ Till sist vet du att du skulle känna skam över dig själv om du hade gjort det och det vet du redan innan.

Inget av sådant gäller för psykopater.
 
¤ Psykopaten har alltså inget samvete.
¤ Den blir inte nervös utan är istället helt kall under utförande av sina dåd och blir snarast exalterade av dem.
¤ De tänker föga över konsekvenserna av sina handlingar och funderar alltså inte på risken att åka fast. Om de ändå grips så berör det dem inte i någon större utsträckning och tar straffet med jämnmod.
¤ De känner ingen skam över sina tilltag. Tvärt om anser de att har gjort rätt därför att den som har blivit av med sina pengar får skylla sig själva eftersom de är så dumma att de låter sig luras.
¤ Till sist är brottet ett nöje i sig, varför de inte finner anledning att "ligga lågt" så länge de har pengar så att de klarar sig.

Är kvinnan en psykopat?
Ja, med all sannolikhet därför att det genomförs med en sådan iskyla att knappast någon annan kan genomföra en sådan fräck kupp och hon slutar inte fast att hon har kommit över mera pengar än hon troligtsvis behöver för sitt uppehälle!

Kvinna från Ghana

Hon kallar sig bland annat Sackey Wasky, men använder ävenandra namn då hon lurar män på hundratusentals kronor via Internets dejtingsiter.
Hon är bara en bland många som använder Internet på olika sätt för att lura till sig pengar.

Sackey Wasky utger sig bland annat för att var en fattig flicka som behöver pengar för att komma till Sverige, eller Norge, med flera länder, för att träffa den man som hon sagt sig älska efter en längre tids meilingkontakt. När pengarna kommer behöver hon mer, för det är alltid något som har hänt så att pengarna hon redan fått inte räcker.

Efter en tid hör hon aldrig av sig går heller inte att nå.

Ibland är hon en rik kvinna, som behöver pengar av andra skäl. Det kan bland annat handla om mutor föratt komma ur landet.

Hela artikeln om denna kvinna från Ghana, som alltså även använder andra namn, kan man läsa på AFTONBLADET.

Tidningen skriver också hur nätbedragarna får sina pengar anonymt.

Vad bör man se upp med?
Tidningen lyfter även fram varningssignalerna, som vi bör reagera på:

Det är det vanliga rådet om att när något låter för bra för att vara sannt, då är det givetvis för bra för att vara sannt. Man bör både använda förnuftet och magkänslan.

Och eftersom denna kvinna uppger sig bo i Ghana bör man lägga ihop ett och ett, nämligen att i Ghana är det få som dagligen använder internet. Hur sannolikt är det då att en fattig flicka gör det?

Om någon behöver pengar för att den gång på gång drabbas av olycka och svårigheter, då är det något lurt. Det gäller även om personen kommer från vilket ställe som helst, även Sverige naturligtsvis.

Att en ärlig människa ber någon den inte känner om penger är inte direkt troligt. Då ska man dra öronen åt sig. Betala aldrig, oavsett hur behjärtansvärt det än kan låta!

Vem blir kär i någon efter några mail? Det är bara att backa ur. Allt annat är som att be om att bli lurad!

Det är något att tänka på!

Den våldsamma kvinnan

Våldsam kvinna häktad för grov misshandel LULEÅ. En 35-årig kvinna från Finland är misstänkt för att ha grovt misshandlat och dödshotat en man från ett litet samhälle utanför Piteå.
Kvinnan är dömd i Finland för dråpförsök och för inblandning i en mordhistoria när två personer mördades. Kvinnan häktades på torsdagen av Luleå tingsrätt.

Det skriver NSD.

 

Forskning visar att kvinnligt våld är vanligare än manligt, men sällan tar det sig dessa uttryck.

Män anmäler mera sällan våld än kvinnor, särskilt inte våld som de utsätts för av kvinnor. Det finns en inställning att en män "ska tåla lite" våld om det kommer från kvinnor. Den inställningen har såväl poliser, åklagare som domstolar. Även männen själva har ofta denna inställning.
Resultatet blir att kvinnors våld inte uppmärksammas.

En ond cirkel
Den onda cirkeln föreligger: ”kvinnor inte slåss” och i vart fall "inte så hårt”, det är "inget att bry sig om", det är ”ingen riktig man som anmäler", han är ”ömklig”. Därmed kan det ignoreras.

Om en kvinna trots allt döms sätts straffet relativt lågt. Över lag döms kvinnor mildare av våra domstolar.
Statistiken över kvinnors våld bekräftar och befäster således helt felaktigt bilden av den fredliga kvinnan och att endast veka män anmäler dem.

Är hon en psykopat?
Den här kvinnans våld kunde dock inte ignoreras. Om det gör henne till en psykopat kan inte besvaras utifrån befintligt material. Andra diagnoser är lika tänkbara, men beaktas bör en mångsidighet i brott och eventuellt också en vagabonderande livsstil.

Hundskojaren

Bloggosfären får väl i dag betraktas som etablerat media, om än med varierande kvalitet på skribenterna. Här är ett seriöst exempel ur vilket följande saxas:

"En helg åkte jag och min hund Rocky hem till min mamma för att hälsa på. Där stod min hunds uppfödare och några vänner till henne utanför mammas port och väntade. Uppfödaren talade om för mig vem min kompis egentligen var och att hon lurade folk på hundar. Jag hade då själv börjat ana vad hon sysslade med. Min uppfödare trodde att jag var i maskopi med kompisen, så de hade kommit för att ta tillbaka Rocky. Efter mycket om och men så förstod de att jag inte var hundskojare, så Rocky blev kvar hos mig. Och jag valde att flytta hem till min mamma med hunden.

Sedan började helvetet, ..."

Läs hela berättelsen här!

Just i branscher som denna florerar många med rymligt samvete. Förr talade man om hästskojare och i branschen för begagnade bilar förekommer också dessa personer, varav vissa med viss sannolikhet kan vara psykopater.

Lägenhetsbedragerskan

DN  skriver om en kvinna som greps i januari 2010 misstänkt för åtta fall av läehetsbedrägerier.
Hon försörjer sig på att lura folk genom att låtsas sälja lägenher. Några lägenheter får de inte, men handpenningen tar hon hand och och försvinner.

Ett fall som
DN har skrivit om är familjen Muda som skulle flytta in i sien bostadsrätt i centrala Stockholm. I stället tvingades de magasinera möblerna och börja leta andrahandsboende när säljaren drog sig ur kort före tillträdesdatum. Handpenningen på drygt en halv miljon vägrar säljaren betala tillbaka. Enligt DN är flera av offren studenter.

Den fräckhet kvinnan uppvisar är anmärkningsvärd och det var detta som antagligen fick henne på fall. Flera personer hade nämligen kommit till lägenheten och trodde att de skulle få tilgång till den, men nyckllarna var falska skriver DN

Att kvinnan utsätter personer för ekonomisk skada och därutöver stor besvikelse kan knappast beröra henne. Sådan känslomässig störning förknippas med psykopati, men är i sig inte tillräckligt för diagnosen.
Fräckheten avslöjar att hon begår sina brott kallt, utstuderat och beräknande. Även detta tyder på psykopati, men räcker i sig inte för diagnosen.
Att brotten begås gång på gång gör att tillsammans med helhetsbilden en psykopatistörning kan hållas för trolig, men inte mer än så.

Att linda rätten runt lillfingret

Kvinna slipper straff
för bluff på internet

Det blir ingen påföljd för den 19-åriga kvinna från Karlskrona som sålt bland annat mobiltelefoner och märkeskläder via internet men inte levererat några varor.

Kvinnan lider av en personlighetsstörning och hon uppger att hon har svårt att få saker att gå ihop och därför inte skickat det hon sålt.

Blekinge tingsrätt anser därmed att det inte är styrkt att kvinnan saknat vilja att leverera varorna.

Däremot ska hon betala tillbaka de pengar som köparna satt in på hennes konto.

Det är texten i sin helhet, hämtad från SR .
Där finns också en tänkvärd kommentar:

Duperingsexpert?

Överlag är man mildare mot kvinnor.

Kvinnan har säkert agerat medvetet, även när hon skyller på ett mentalt handikapp.
Om det konstateras personlighetsstörning bör den väl preciseras.

Spontant känsla: hon är en psykopat. Tingsrätten föll offer för egen okunnighet om störningen och lät sig duperas.

Hon skrattar nog åt domen och struntar i återbetalningen!

Vem följer upp att hon betalar?
Vilken är påföljden om hon inte betalar tillbaka?

OBS: dagligen sitter psykopater i domstolar och ljuger, ibland åtalade, ibland som målsägare.
Det är där av alla ställen i samhället man oftast stöter på dem, inte i fängelserna, eftersom många ljuger sig fria - precis som i detta fall, därför att det saknas kunskap om dem.

Varför utbildas inte poliser, åklagare, domare och nämndemän ordentligt om psykopati och andra störningar som har vittgående betydelse för möjligheten att de ska kunna göra ett anständigt jobb?

Vem tar ansvaret för den här bristen?
Vad säger justiteministern?

Snälla gör ett reportage om dessa för oss så plågande uppenbara brister i vårt rättsväsende!

vänligen
GOGILOL
OBS! Googla på mitt alias och läs mer!

Diskutera

Diskutera gärna  här

Maria 10.08.2011 17:22

Tror hon har ögonen på sig angående djuret för fler som har anmält henne vet jag.

Linda 10.08.2011 14:53

Bra att du bröt kontakten.Men anmäl henne för djurplågeri,tänk på djuren!Och personen i fråga beböver tydligen hjälp med sig själv,om någon hjälp hjälper öh??

Maria 10.08.2011 09:50

Det jag reagerade på är att hon inte var vidare trevlig som person heller, jag upplevde henne som elak faktiskt och därför så bröt jag kontakten med henne.

Linda 09.08.2011 21:50

Dessutom finns det inga orsaker eller ursäkter att plåga djur.Finns massor av litteratur om dessa förövare som senare visar sig vara just psykopater

Linda 10.08.2011 14:58

Nej så sant.Finns massor av olika sorters kriterier som ska upfyllas för att ge diagnos psykopat,men å andra sidan finns det olika former av denna störning

miriam 10.08.2011 07:28

Sant!
Det finns just ett sådant samband. Men en djurplågare som är elak är inte tillräckligt för att ställa diagnosen psykopati.

Linda 09.08.2011 21:39

När en person plågar ett djur oavsett orsak så är det ej ett sunt beteende.Ett allmänt känt "första" tecken på personlighetsstörning av något slag

Milla 10.08.2011 00:56

Det har du så klart alldeles rätt i. Det är något riktigt galet, sadistiskt!

Maria 09.08.2011 13:09

Om en person misshandlar sitt husdjur medvetet genom diverse utbrott personen får på djuret, och personen dessutom är elak som person, är det en psykopat?

miriam 09.08.2011 18:48

Om det var så lätt att ställa diagnos! fnissar!
nej det krävs mera!

karoline 09.08.2011 12:46

min syster stämmer in till punkt och pricka på beskrivningen, hon har manipulerat min andra syster och nu har de anmält mina föräldrar för misshandel.

karoline 09.08.2011 12:50

Det är frustrerande att man står maktlös inför såna här människor. Speciellt när de ingår i familjen.

karoline 09.08.2011 12:48

hon har till o med lagt fram falska bevis, men eftersom man inte kan bevisa att hon har förfalskat dem så går domstolen på hennes linje.

olle andersson 22.04.2011 22:58

Kvinnliga psykopater är lika vanliga som manliga. Men rättsväsendet vet det inte, fattar nada och ser förmildrande omständighter och tror dem oftast = friande!

bengan 09.08.2011 12:52

dom undersöker de tilltalade för psyskisk sjukdom men inte de som åtalar. o sen påstår dom att dom är objektiva

olle andersson 22.04.2011 23:00

Jag dömdes fast hon hade utsatt mig för brott som jag anmälde! Polisutredningen vände 180 grader när hon kom med sina lögner!
Överklagande var för gäves!

Ali 23.07.2010 08:56

Kvinnliga psykopater är ett dåligt uppmärksammat problem. Folk tycks tro att bara våldsamma män och seriemördare är psykopater. Inget kan vara mera fel än det!

Masoud 31.05.2010 01:37

Vem är GOGILOL?

| Svar

Senaste kommentarer

07.11 | 00:41

När man bara kan se på hur en nära vän sakta bryts ner av en psykopat och hur vä nen blir allt mer isolerad och kontrollerad, lurad, osäker på sig själv.

29.09 | 09:10

http://www.psykopati.se/16914088

28.09 | 16:53

Hej! Jag är dotter till en psykopat. Har sökt hela livet efter svar. Varför? Man går under som barn. Krossas. Varför skrivs det inget om oss barn? Tips?

22.07 | 17:49

Vill rekommendera er alla min bok: "Min Mamma var psykopat, jag blev psykolog."